Riki Densetsu

Wszystko o grach z serii Kunio Kun na dwuekranową przenośną konsolę od Nintendo!
Awatar użytkownika
Rob3rt
Administrator

Riki Densetsu

Post autor: Rob3rt »

Niespełna rok po premierze wydanej na 25 lecie gry "Nekketsu Kunio-kun Specjal" na stronie Japońskiego producenta, właściciela marki "Nekketsu Kunio-kun" utworzono podstronę nowej gry! Wszyscy na to czekaliśmy? Niezupełnie. Jak podają pierwsze zamieszczone informacje, gra pojawi się już 12 grudnia, na platformę Nintendo 3DS, a dostępna będzie tylko w Japońskim eShopie, za bagatela 800JPY, czyli tyle ile kosztują największe produkcje na tą konsolę, co po obejrzeniu pierwszego trailera i grafikach na oficjalnej stronie może dziwić. "Riki Densetsu", bo tak nazywać się będzie nowa część, ma dać nam przykład klasycznej gry w stylu Beat-Em-Up, czyli z góry możemy spodziewać się czegoś na wzór "Downtown Nekketsu Monogatari" czy jak kto woli "River City Ransom", co samo w sobie złym pomysłem nie jest. Martwi mnie natomiast oprawa, to co można znaleźć na temat tej gry przekonuje nas, że otrzymamy tą samą, 8bitową grafikę, średnią animację i muzykę przypominającą midi. Trochę szkoda, bo nie tego wszyscy oczekiwaliśmy, ale w gruncie rzeczy "lepszy rydz niż nic".

Trailer:
http://youtu.be/5jpl8PHwkAc
dizzy9

Re: Riki Densetsu

Post autor: dizzy9 »

A ja i tak kupię jak już będzie u Nas dostępne. :D
Ja się cieszę, choć chciałoby się by były dwa tryby "Nowy" i "8 bitowy". Ale chyba nic tego.. :(
Tak jak powiedziałeś-Lepszy rydz niż nic. :)
Awatar użytkownika
Andrzej560
Moderator
Kontakt:

Post autor: Andrzej560 »

Nie lubie takich trailerow. Jedyne co sie z niego dowiedziałem to to, że bohaterem jest Riki i że jest waląca po oczach pikseloza. Na Pegasusie to wyglądało swietnie, na nowych konsolach niezbyt interesująco
Awatar użytkownika
Rob3rt
Administrator

Post autor: Rob3rt »

Właśnie zbudowałem nowy dział o tej grze i wyszła pewna niezgodność... zanim pojawiły się informacje na temat nowej gry, widniało to logo:
Obrazek
czyli "Nekketsu Kōha Kunio-Kun Series - ..." z dopiskiem "coming soon", a gdy już opublikowano pierwsze info, pojawiło się skromne "Riki Densetsu", nieprzypominające w żadnym stopniu tego, co pokazano wcześniej.
Obrazek
...nie wiem co o tym myśleć.

Co do pixelozy, uświadomiłem sobie, że ASW nie stać na inwestycję w grę, grafików itp. by stworzyć coś od podstaw, ryzykując, czy gra się przyjmie/sprzeda, czy też wyrzucą pieniądze w błoto. To mała firma, która z hitów może wpisać sobie jedynie Guilty Gear, a do Europy zdaje się trafiło tylko BlazBlue i to w cyfrowej dystrybucji. Dlatego cieszę się, że mimo wszystko robią kolejną, rozpixelowaną grę z Kunio na Nintendo 3DS, bo nawet tam często sięga się do starszych, klasycznych gier z 8-bitowych konsol.
ODPOWIEDZ