Downtown Special: Kunio-kun no Jidaigeki da yo Zen'in Shugō!
Downtown Special: Kunio-kun no Jidaigeki da yo Zen'in Shugō!
Z mojej perspektywy widzenia, gra mało znana, aczkolwiek mogę się mylić.
Gra opowiada o zmaganiach Kunio Kuna, który musi odnaleźć Kanpou, zioło (czy jakoś tak) lecznice. Kunio na swej drodze spotka wiele niezapomnianych przygód.
Gra opowiada o zmaganiach Kunio Kuna, który musi odnaleźć Kanpou, zioło (czy jakoś tak) lecznice. Kunio na swej drodze spotka wiele niezapomnianych przygód.
- Andrzej560
- Moderator
- Kontakt:
Re: Downtown Special: Kunio-kun no Jidaigeki da yo Zen'in Sh
Nie przepadam. Lokacje mnie wkurzały. Raczej zawsze z kolegą graliśmy, aby naparzać sie bez ładu i składu,
Mnie tam się podoba remake fanów na PC 
Ostatnia gra z Kunio na FamiCom o której mogę powiedzieć złe słowo
Nie wiem który z panów w Technosie wpadł na ten genialny pomysł by dać nam otwarty świat... Od samego początku możesz uruchomić grę i biegać po planszy bez celu przez całe swoje życie! Bossowie? Jacy bossowie? Gdzie oni są? Jak ich znaleźć? I co, mam ich po prostu zabić? Tylko o to tu chodzi? Kompletnie nie wiem
Wprawdzie na stronie mamy poradnik do niej, ale to nie zmienia faktu, że do dziś nie wiem jak ją ukończyć 
- SebaSan1981
- Kontakt:
Bossowie się pojawiają na każdej planszy jak tylko pokonasz wszystkich pojawiających się na niej przeciwników. Wtedy to zmienia się motyw muzyczny i na planszy pojawia się boss, zazwyczaj jakiś znacznie silniejszy i wytrzymalszy kompan tych "szaraczków" których Kunio klepał z Tsuim. Aby ukończyć grę nie trzeba biegać bez sensu po wszystkich lokacjach ale grać pomału i "czyścić" każdą z lokacji najpierw z podstawowych przeciwników a potem bossów. Po pokonaniu bossa wchodzimy do kolejnej lokacji i fabuła sama prowadzi gracza przez grę. O ile ma się wersję gry w zrozumiałym (dla większości z nas - angielskim) języku.

Ja gram na starym pegasusie w Downtown Special bo mam famicomowego carta sprowadzonego specjalnie z Japonii. Mimo trudności w postaci niezrozumiałego języka dotarłem w grze całkiem daleko, metodą prób i błędów
Dlatego uważam że da się w nią grać, tylko trzeba porządnie przysiąść a nie biegać w kółko bez sensu po tych samych lokacjach 

Ja gram na starym pegasusie w Downtown Special bo mam famicomowego carta sprowadzonego specjalnie z Japonii. Mimo trudności w postaci niezrozumiałego języka dotarłem w grze całkiem daleko, metodą prób i błędów
A widzisz... i to by miało jakiś sens!
Potrzebujemy na stronie dokładniejszych poradników 
Trzeba patrzeć na mapę, gdzie aktualnie znajdują się przeciwnicy
Należy się pospieszyć, bo wrogowie również wędrują 
Gra ma za bardzo pokręcony świat, nie trzyma się on w ogóle kupy.
Samemu nie miałem zbytnio motywacji by przysiąść do tej gry, ale z kumplem, mimo błądzenia świetnie się bawiliśmy.
Dość rozbudowany gameplay, sklepy, przedmioty na plus (szczególnie wózki
)
Na dłuższą metę nudne staje się to bieganie za bandziorami po całej mapie świata.
Jak mnie natchnie to może spróbuję się przyłożyć i o ile się da, przejść tą grę.
Samemu nie miałem zbytnio motywacji by przysiąść do tej gry, ale z kumplem, mimo błądzenia świetnie się bawiliśmy.
Dość rozbudowany gameplay, sklepy, przedmioty na plus (szczególnie wózki
Na dłuższą metę nudne staje się to bieganie za bandziorami po całej mapie świata.
Jak mnie natchnie to może spróbuję się przyłożyć i o ile się da, przejść tą grę.
Mi się tam podoba,
tylko trzeba Trochę się wczuć i jest git xd
I like Apples Ѽ