Może ja zacznę od swojego Top5 wszystkich ulubionych gier na wszystkie konsole:
1. Heroes of Might and Magic II + Price of Loyalty (PC)
Zdecydowany nr 1 na mojej liście. Najbardziej ulubiona z ulubionych, zauroczyła mnie od pierwszego wejrzenia i ta magia działa do dziś. Klimat, potwory, grafika i świetne odgłosy stworów - to mi się w HoMM 2 podoba najbardziej.

2. Chrono Trigger (Snes)
Wyjątkowa pod każdym względem gra jRPG o podróży w czasie i przygodach dzielnej paczki przyjaciół. Gra, dzięki której poznałem i polubilem gry rpg.

3. Fantastic Adventures of Dizzy (Pegasus)
Przygodówka z dzielnym jajem jako głównym bohaterem była jedną z pierwszych gier na pegasusa w jakie grałem. Zachwyciła mnie ogromem świata do zwiedzenia, grafiką i bajkowym klimatem. Do dziś zdarza mi się że odpalam na konsoli tą gierkę i przechodzę ją do samego końca.

4. Castlevania Symphony of the Night (PSX)
Zamek Drakuli, tajemnicze lochy, jaskinie, sale rycerskie, katakumby zlewające się w jeden olbrzymi labirynt niesamowicie klimatycznych lokacji i główny bohater walczący ze złem - oto cechy jednej z najlepszych Castlevanii jakie pojawiły się na konsolach. Gra będąca połączeniem gry rpg i platformówki była i jest nadal na maksa wciągająca i niesamowicie grywalna. Mój ulubiony tytuł na pierwsze Playstation!!

5. Fallout 2 (PC)
Postapokaliptyczne rpg z wielkim światem do odwiedzenia, przerażającymi potworami, zniszczonymi miastami, korupcją, gangsterami zaawansowanymi laboratoriami i zabójczymi pustkowiami. Rewelacyjna gra, w której można być mądrym lub głupim, dobrym lub złym. Gra w której tylko od gracza zależy styl i sposób w jaki ją ukończy. Uwielbiam ją za mechanikę gry, rozwijanie umiejętności bohatera oraz za niesamowity "brudny" klimat świata próbujacego się odrodzić po nuklearnej zagładzie...