Downtown Special: Kunio-kun no Jidaigeki da yo Zen'in Shugō!

Wszystko o gierkach na najsłynniejszą konsolę w Polsce !!!
Roketto

Downtown Special: Kunio-kun no Jidaigeki da yo Zen'in Shugō!

Post autor: Roketto »

Z mojej perspektywy widzenia, gra mało znana, aczkolwiek mogę się mylić.

Gra opowiada o zmaganiach Kunio Kuna, który musi odnaleźć Kanpou, zioło (czy jakoś tak) lecznice. Kunio na swej drodze spotka wiele niezapomnianych przygód.
Awatar użytkownika
Andrzej560
Moderator
Kontakt:

Re: Downtown Special: Kunio-kun no Jidaigeki da yo Zen'in Sh

Post autor: Andrzej560 »

Nie przepadam. Lokacje mnie wkurzały. Raczej zawsze z kolegą graliśmy, aby naparzać sie bez ładu i składu,
Awatar użytkownika
Km93

Post autor: Km93 »

Mnie tam się podoba remake fanów na PC :)
Awatar użytkownika
Rob3rt
Administrator

Post autor: Rob3rt »

Ostatnia gra z Kunio na FamiCom o której mogę powiedzieć złe słowo :P Nie wiem który z panów w Technosie wpadł na ten genialny pomysł by dać nam otwarty świat... Od samego początku możesz uruchomić grę i biegać po planszy bez celu przez całe swoje życie! Bossowie? Jacy bossowie? Gdzie oni są? Jak ich znaleźć? I co, mam ich po prostu zabić? Tylko o to tu chodzi? Kompletnie nie wiem :P Wprawdzie na stronie mamy poradnik do niej, ale to nie zmienia faktu, że do dziś nie wiem jak ją ukończyć :D
Awatar użytkownika
SebaSan1981
Kontakt:

Post autor: SebaSan1981 »

Bossowie się pojawiają na każdej planszy jak tylko pokonasz wszystkich pojawiających się na niej przeciwników. Wtedy to zmienia się motyw muzyczny i na planszy pojawia się boss, zazwyczaj jakiś znacznie silniejszy i wytrzymalszy kompan tych "szaraczków" których Kunio klepał z Tsuim. Aby ukończyć grę nie trzeba biegać bez sensu po wszystkich lokacjach ale grać pomału i "czyścić" każdą z lokacji najpierw z podstawowych przeciwników a potem bossów. Po pokonaniu bossa wchodzimy do kolejnej lokacji i fabuła sama prowadzi gracza przez grę. O ile ma się wersję gry w zrozumiałym (dla większości z nas - angielskim) języku.
Obrazek
Ja gram na starym pegasusie w Downtown Special bo mam famicomowego carta sprowadzonego specjalnie z Japonii. Mimo trudności w postaci niezrozumiałego języka dotarłem w grze całkiem daleko, metodą prób i błędów :) Dlatego uważam że da się w nią grać, tylko trzeba porządnie przysiąść a nie biegać w kółko bez sensu po tych samych lokacjach ;)
Awatar użytkownika
Rob3rt
Administrator

Post autor: Rob3rt »

A widzisz... i to by miało jakiś sens! :) Potrzebujemy na stronie dokładniejszych poradników :P
Awatar użytkownika
Km93

Post autor: Km93 »

Trzeba patrzeć na mapę, gdzie aktualnie znajdują się przeciwnicy :) Należy się pospieszyć, bo wrogowie również wędrują ;)
Awatar użytkownika
Judysz
Kontakt:

Post autor: Judysz »

Gra ma za bardzo pokręcony świat, nie trzyma się on w ogóle kupy.
Samemu nie miałem zbytnio motywacji by przysiąść do tej gry, ale z kumplem, mimo błądzenia świetnie się bawiliśmy.
Dość rozbudowany gameplay, sklepy, przedmioty na plus (szczególnie wózki :D)
Na dłuższą metę nudne staje się to bieganie za bandziorami po całej mapie świata.
Jak mnie natchnie to może spróbuję się przyłożyć i o ile się da, przejść tą grę. :)
Awatar użytkownika
Laska

Post autor: Laska »

Mi się tam podoba, <wow> tylko trzeba Trochę się wczuć i jest git xd
I like Apples Ѽ
ODPOWIEDZ