Ej, gramy w coś? :P

Tu możecie rozmawiać o wszystkim co związane z grami na PC, konsole oraz ich emulowaniu.
Awatar użytkownika
Rob3rt
Administrator

Ej, gramy w coś? :P

Post autor: Rob3rt »

Luźny temat o grach... w tym miejscu dzielimy się wrażeniami z gry, w którą obecnie gramy, ostatnio ukończyliśmy itp. dyskutujemy na Jej temat itp. :)

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D
W ubiegłym tygodniu ukończyłem ją i jestem pod ogromnym wrażeniem! Patrząc na grę z perspektywy wydania jej w pierwowzoru z 1998 roku, bo to przecież jest tylko pod szlifowana konwersja na 3DS'a, dziś już nie dziwię się, że dostawała tak wysokie oceny (ma najwyższą średnią w całej historii gier) i stała się tytułem kultowym! Całkiem spory, bajeczny, a przede wszystkim - zróżnicowany świat, po którym można nawet poruszać się konno lub teleportować. Kilka wiosek czy tam miasteczek, sporo zadań pobocznych... ale to nic! Różne ubranka - do wody, do ognia, ciężkie buty, lekkie buty, bomby, bomby naziemne, łuk z czterema rodzajami strzał, hak, proc, kij który można podpalić, rękawice dodające siłę, kryształy z mocami, słoiki do swobodnego wykorzystywania, czy tytułowa Okaryna Czasu... no to wszystko mnie dosłownie oczarowało! Po prostu uwielbia się tą grę! Nie jesteśmy ograniczeni do jednego schematu - biegaj, skacz, strzelaj. Tutaj każdy przedmiot wykorzystuje się na wiele sposobów. Problem pojawia się, gdy nie wpadnie się na pomysł, że któryś z przedmiotów można w jakiś sposób użyć :P Ja na szczęście nabrałem doświadczenia przy wcześniej granym "A Link to the Past", z którego wiele pomysłów było zaczerpniętych :)

Jeszcze słówko na temat jakości "Ocarina of Time 3DS": tekstury wymienione na lepsze, rozdzielczość podkręcona, ,modele nieco dokładniejsze, a efekt 3D naprawdę działa :P Najważniejszą zmianą jednak jest dotykowy ekranik, który fenomenalnie sprawuje się przy zarządzaniu naszą kieszenią i mapą, dzięki niemu błyskawicznie przełączamy się między strojami, butami czy też arsenałem :) Dużym plusem jest też wykorzystanie żyroskopu - celowanie z procy, haku, czy łuku jest niemal tak precyzyjne jak myszka (tutaj w przeciwieństwie do N64, spokojnie udało mi się wygrać gierkę na rynku przed zamkiem - tą w której strzelało się z łuku do pojawiających się rupii).

W zasadzie to tyle co chciałem powiedzieć :) "Ocarina of Time" to trzecia "Zelda" (po I i II), którą ukończyłem.
Awatar użytkownika
Sponki

Re: Ej, gramy w coś? :P

Post autor: Sponki »

Dosyć nie dawno przeszedłem grę TES V : Skyrim
Szczerze mówiąc jestem zawiedziony tą grą, ponieważ wykonując główną misję można ją bardzo szybko przejść 3-4 dni, i po grze. Z drugiej strony plusem jest to że jest bardzo dużo misji pobocznych, no ale moim zdaniem głównych misji powinno być dużo więcej.
Ja grę skończyłem na 21 lvl, przy zrobieniu kilkunastu misji pobocznych, a np mój kolega robi wszystkie jakie sie da, jest na 58 lvl i nadal gry nie skończył. :)

Z gier które da się przejść to tylko ta jedna, tak poza tym pogrywam w Counter-Strike 1.6 oraz Minecraft.
No i Nestopia , meczyk pyknę czasem w Goala albo wracam do innych starych tytułów.
Awatar użytkownika
SebaSan1981
Kontakt:

Post autor: SebaSan1981 »

A ja sobie ostatnio grywam oldschoolowo w F1 Sensation. To rewelacyjna gra na Nesa a raczej na Famicona bo nie przypominam sobie by była wydana na oryginalne Nintendo.

Obrazek

Gierka ta to wyścigi Formuły1 ale za to jakie!! Zmiienne warunki pogodowe, masa opcji, oryginalni kierowcy, jednym słowem rewelka!!
Awatar użytkownika
Rob3rt
Administrator

Ja dzisiaj zacząłem grać w...

Max Payne I
To chyba mój drugi raz od 2001 roku :D Nie wiem dlaczego, ale w grze nie mam muzyki (tylko efekty dźwiękowe). Btw. jestem dopiero na początku gry i wychodzi na to, że wyszedłem z wprawy w granie w tego typu produkty :D Celowanie mi nie idzie, obrażenia dostaję kolosalne (co druga grupka przeciwników mnie zabija :D ), na szczęście dobrze idzie mi orientacja w terenie i po planszach biega się przyjemnie... ale to może dlatego, że są one nie skomplikowawszy? Mniejsza o to... w najbliższym czasie mam zamiar przejść obie części i grzecznie oczekiwać "trójeczki" :D
Awatar użytkownika
SebaSan1981
Kontakt:

Post autor: SebaSan1981 »

A ja sobie pogrywam ostatnio w Asterix & Obelix na Snesie. Gra trudna jak diabli ale powtarzam do oporu kolejne etapy i brnę coraz dalej. Narazie dotarłem do Grecji więc polowa gry już chyba za mną...

Obrazek
Awatar użytkownika
Laska

Post autor: Laska »

Ja od dawna mam taką fazę że gram w nekketsu,downtow'y i tp ile wlezie,raz noga,raz kosz jeszcze hokej i tp,czasem też
Football Superstars,minecraft i reszty już nie gram straciłem wenę,gram tylko czasem :<
I like Apples Ѽ
Awatar użytkownika
Rob3rt
Administrator

Ja od wtorku gram w Diablo 3 :D Narazie tylko w singlu, bo chce poznać sobie gierkę od początku do końca. Wciąga niesamowicie, wygląda przyjemnie - szczególnie efekty świetlne! Widać, że jest o wiele bardziej dopracowana od poprzedniczek, ale nie pachnie świeżością - wprawdzie jest nowa fabuła, ale dużo rzeczy zaczerpnięto z poprzednich części tj. zaczynamy w Tristam, drugi akt to pustynia, walcymy z królem szkieletorów i Butcherem...
Awatar użytkownika
PiroBojd

Post autor: PiroBojd »

Ile dałeś za diablo? Sam chciałbym mieć oryginała :< Masz guest keya? daj przetestować <nonono> :FF
Awatar użytkownika
Rob3rt
Administrator

Dałem 350zł :D kupiłem Edycje Kolekcjonerską w PreOrderze. Kodów już nie mam, rozdałem.
Awatar użytkownika
PiroBojd

Post autor: PiroBojd »

Kim grasz? Ja lubię Witch Doctora
ODPOWIEDZ