Kunio-kun no Nekketsu Snowboard
Re: Kunio-kun no Nekketsu Snowboard
Temat znowu ucichł, ale na szczęście tylko na forum
Razem z PiroBojd idziemy ostro z grafikami! Staramy się, by nie była to tylko prosta, mini gierka o której pisał km93, zaangażowaliśmy się na tyle mocno, chcemy zrobić coś konkretnego!
Poniżej przedstawiam tzw. "title screen" 
- Załączniki
-
- title!
- title.png (10.49 KiB) Przejrzano 6813 razy
Nowa mapa Stok2:
(KLIKNIJ PRAWYM PRZYCISKIEM MYSZKI NA DANY OBRAZEK I WYBIERZ OPCJĘ POKAŻ OBRAZEK, DLATEGO ŻE TUTAJ UCINA I NIE WIDAĆ CAŁOŚCI)
1.0

1.1

1.2

(KLIKNIJ PRAWYM PRZYCISKIEM MYSZKI NA DANY OBRAZEK I WYBIERZ OPCJĘ POKAŻ OBRAZEK, DLATEGO ŻE TUTAJ UCINA I NIE WIDAĆ CAŁOŚCI)
1.0

1.1

1.2

Re: Forumowa gra
Hej! Oczywiście nie śpię. Nie było mnie 2 dni z powodu Kortowiady 
Myślałem, żeby pod B dać jakiś wślizg, ale chyba Twój pomysł jest lepszy 
Już to zrobiłem 
Fajny "title screen". Mocno przypomina ten z hokeja, ale podoba mi się.
Super, że coraz więcej grafik. Szybciej będzie szło
Teraz jeszcze jedna sprawa. Chciałbym zrobić, by każda postać była trochę zróżnicowana. Na pewno zrobię wartość HP. Chciałem też zrobić siłę i obronę, które decydowały by o tym, ile życia zostanie odebrane po uderzeniu. Muszę tylko wymyślić na to jakiś wzór.
Charakterystyczne dla Technosa były również "specjale". Chciałbym by każda postać miała inny "specjal", a jeśli to za dużo roboty, to chociaż Nekketsu. Pozostałe drużyny mogłyby mieć wspólny.
Pomyślałem, że mógłby na mapie pojawiać się co jakiś czas do zebrania "specjal", dzięki któremu wciskając obojętnie który klawisz, wywołamy go. Na razie nie mam pomysłu na inne rozwiązanie. Co o tym sądzicie?
Niezły pomysłRob3rt pisze:A teraz tak: robimy grę w której postać zawsze skierowana jest w prawą stronę, więc wypadało by pod przyciskami A i B dać cios w lewą i prawą stronę (przód i tył), bo jak użyjemy tylko jedneg przycisku to osoba znajdująca się z prawej strony nie będzie miała możliwości ataku.
Tzw. "parallax scrolling" ?Rob3rt pisze: Co do tła: wygląda fajnie, km93 dał byś radę ogarnąć, żeby to co jest w dali przewijało oddzielnie i o wiele wolniej od głównej planszy?
Fajny "title screen". Mocno przypomina ten z hokeja, ale podoba mi się.
Super, że coraz więcej grafik. Szybciej będzie szło
Teraz jeszcze jedna sprawa. Chciałbym zrobić, by każda postać była trochę zróżnicowana. Na pewno zrobię wartość HP. Chciałem też zrobić siłę i obronę, które decydowały by o tym, ile życia zostanie odebrane po uderzeniu. Muszę tylko wymyślić na to jakiś wzór.
Charakterystyczne dla Technosa były również "specjale". Chciałbym by każda postać miała inny "specjal", a jeśli to za dużo roboty, to chociaż Nekketsu. Pozostałe drużyny mogłyby mieć wspólny.
Pomyślałem, że mógłby na mapie pojawiać się co jakiś czas do zebrania "specjal", dzięki któremu wciskając obojętnie który klawisz, wywołamy go. Na razie nie mam pomysłu na inne rozwiązanie. Co o tym sądzicie?
Świeny plan 5/5 podoba mi się.Teraz jeszcze jedna sprawa. Chciałbym zrobić, by każda postać była trochę zróżnicowana. Na pewno zrobię wartość HP. Chciałem też zrobić siłę i obronę, które decydowały by o tym, ile życia zostanie odebrane po uderzeniu. Muszę tylko wymyślić na to jakiś wzór.
Również podoba mi się pomysł specjałów, tylko jak one miały by wyglądać? 
Trzeba będzie wymyślić coś kreatywnego. Ktoś może mieć np. obrót wraz z deską, który zadaje obrażenia. No nie wiem, trzeba będzie pomyśleć 
Shuirikeny w kazda strone ?
Hmm... użycie oryginalnych 'Powerów" ciut mijało by się z celem.... (chociaż można spróbować)
np. Yamada by chyba nie wyrabiał ze zbieraniem
(albo nie miał by co zbierać)
a jeżeli chodzi o zwykłe "powerupy" to polecam np. Speed up, rzut bronią ,tarcza (na takowy rzut) pułapki i przeszkadzajki
sporo tego było...
Genialny Entry screen...
np. Yamada by chyba nie wyrabiał ze zbieraniem
a jeżeli chodzi o zwykłe "powerupy" to polecam np. Speed up, rzut bronią ,tarcza (na takowy rzut) pułapki i przeszkadzajki
sporo tego było...
Genialny Entry screen...
Kobushide kattaru jingimo aruka...
Nie chodzi o tradycyjne. Coś powymyślać. Shurikeny mogła by mieć jakaś drużyna samurajów
W hokeju mamy przecież takowych 
Czyli będą teamy paro osobowe? coś jak "olimpiadach" skoro mają być statsy typu speed ,stamina itp.
to pierw trzeba wiedzieć ile będzie teamów... i do ich klasy dobrać specjale...
a shurikeny dać ninja
to pierw trzeba wiedzieć ile będzie teamów... i do ich klasy dobrać specjale...
a shurikeny dać ninja
Kobushide kattaru jingimo aruka...