Kunio-kun no Nekketsu Snowboard

Chcesz tworzyć gry? A może już tworzysz? Poszukujesz pomocy? Współpracownika? To miejsce jest specjalnie dla Ciebie!

Jaką muzykę chciał byś w grze?

Składankę z oryginalnych utworów z całej serii
9
39%
Nową muzykę zrobioną przez km93
0
Brak głosów
Pół na pół
5
22%
Większość oryginalnych z serii, symbolicznie od km93
6
26%
Większość km93, symbolicznie oryginalne z serii
3
13%

Liczba głosów: 23

Awatar użytkownika
Rob3rt
Administrator

Re: Kunio-kun no Nekketsu Snowboard

Post autor: Rob3rt »

Temat znowu ucichł, ale na szczęście tylko na forum :) Razem z PiroBojd idziemy ostro z grafikami! Staramy się, by nie była to tylko prosta, mini gierka o której pisał km93, zaangażowaliśmy się na tyle mocno, chcemy zrobić coś konkretnego! :) Poniżej przedstawiam tzw. "title screen" :)
Załączniki
title!
title!
title.png (10.49 KiB) Przejrzano 6818 razy
Awatar użytkownika
PiroBojd

Post autor: PiroBojd »

Nowa mapa Stok2:
(KLIKNIJ PRAWYM PRZYCISKIEM MYSZKI NA DANY OBRAZEK I WYBIERZ OPCJĘ POKAŻ OBRAZEK, DLATEGO ŻE TUTAJ UCINA I NIE WIDAĆ CAŁOŚCI)
1.0
Obrazek

1.1
Obrazek

1.2
Obrazek

<mniam>
Awatar użytkownika
Km93

Re: Forumowa gra

Post autor: Km93 »

Hej! Oczywiście nie śpię. Nie było mnie 2 dni z powodu Kortowiady :)
Rob3rt pisze:A teraz tak: robimy grę w której postać zawsze skierowana jest w prawą stronę, więc wypadało by pod przyciskami A i B dać cios w lewą i prawą stronę (przód i tył), bo jak użyjemy tylko jedneg przycisku to osoba znajdująca się z prawej strony nie będzie miała możliwości ataku.
Niezły pomysł :) Myślałem, żeby pod B dać jakiś wślizg, ale chyba Twój pomysł jest lepszy :)
Rob3rt pisze: Co do tła: wygląda fajnie, km93 dał byś radę ogarnąć, żeby to co jest w dali przewijało oddzielnie i o wiele wolniej od głównej planszy?
Tzw. "parallax scrolling" ? :) Już to zrobiłem :D

Fajny "title screen". Mocno przypomina ten z hokeja, ale podoba mi się.

Super, że coraz więcej grafik. Szybciej będzie szło :)

Teraz jeszcze jedna sprawa. Chciałbym zrobić, by każda postać była trochę zróżnicowana. Na pewno zrobię wartość HP. Chciałem też zrobić siłę i obronę, które decydowały by o tym, ile życia zostanie odebrane po uderzeniu. Muszę tylko wymyślić na to jakiś wzór.

Charakterystyczne dla Technosa były również "specjale". Chciałbym by każda postać miała inny "specjal", a jeśli to za dużo roboty, to chociaż Nekketsu. Pozostałe drużyny mogłyby mieć wspólny.

Pomyślałem, że mógłby na mapie pojawiać się co jakiś czas do zebrania "specjal", dzięki któremu wciskając obojętnie który klawisz, wywołamy go. Na razie nie mam pomysłu na inne rozwiązanie. Co o tym sądzicie?
Awatar użytkownika
PiroBojd

Teraz jeszcze jedna sprawa. Chciałbym zrobić, by każda postać była trochę zróżnicowana. Na pewno zrobię wartość HP. Chciałem też zrobić siłę i obronę, które decydowały by o tym, ile życia zostanie odebrane po uderzeniu. Muszę tylko wymyślić na to jakiś wzór.

Charakterystyczne dla Technosa były również "specjale". Chciałbym by każda postać miała inny "specjal", a jeśli to za dużo roboty, to chociaż Nekketsu. Pozostałe drużyny mogłyby mieć wspólny.

Pomyślałem, że mógłby na mapie pojawiać się co jakiś czas do zebrania "specjal", dzięki któremu wciskając obojętnie który klawisz, wywołamy go. Na razie nie mam pomysłu na inne rozwiązanie. Co o tym sądzicie?
Świeny plan 5/5 podoba mi się.
Awatar użytkownika
Rob3rt
Administrator

Post autor: Rob3rt »

Również podoba mi się pomysł specjałów, tylko jak one miały by wyglądać? :D
Awatar użytkownika
Km93

Trzeba będzie wymyślić coś kreatywnego. Ktoś może mieć np. obrót wraz z deską, który zadaje obrażenia. No nie wiem, trzeba będzie pomyśleć :)
Awatar użytkownika
PiroBojd

Shuirikeny w kazda strone ?
Awatar użytkownika
Shin

Post autor: Shin »

Hmm... użycie oryginalnych 'Powerów" ciut mijało by się z celem.... (chociaż można spróbować) ;)
np. Yamada by chyba nie wyrabiał ze zbieraniem :P (albo nie miał by co zbierać)
a jeżeli chodzi o zwykłe "powerupy" to polecam np. Speed up, rzut bronią ,tarcza (na takowy rzut) pułapki i przeszkadzajki
sporo tego było...

Genialny Entry screen... <up>
Kobushide kattaru jingimo aruka...
Awatar użytkownika
Km93

Nie chodzi o tradycyjne. Coś powymyślać. Shurikeny mogła by mieć jakaś drużyna samurajów :) W hokeju mamy przecież takowych :)
Awatar użytkownika
Shin

Post autor: Shin »

Czyli będą teamy paro osobowe? coś jak "olimpiadach" skoro mają być statsy typu speed ,stamina itp.
to pierw trzeba wiedzieć ile będzie teamów... i do ich klasy dobrać specjale...
a shurikeny dać ninja :P
Kobushide kattaru jingimo aruka...
ODPOWIEDZ