Jeśli chodzi o mnie,bardzo mnie boli opcja niemożności użycia piosenek z innych gier, dlaczego?
Bo używanie piosenek z innych gier jest bardzo dobrym pomysłem, bo jak zauważyłem w fanowskich grach taka sytuacja ma miejsce, poza tym - piosenki technosa są unikalne i wiemy że są one "technosowe" i ciężko będzie podrobić klimat ów melodii, ponadto wiele z nich wręcz idealnie nadaję się do cutscenek i niektórych sytuacji z tej gry, po trzecie produkcja takiej muzyki znacznie przedłużyła by premierę KKNNSB, dlatego wolałbym użyć muzyki z innych gier (jeśli nie wszędzie to chociażby w 50%?)
Pozdrawiam.
Ale nikt tu nie mówi o niemożliwości użycia melodyjek z klasycznych gier Ba, nawet tak miało być - wyszukać odpowiednie utwory z całej serii i powrzucać, a że Kuba się zaproponował, więc czemu by nie spróbować czegoś nowego? Musisz przyznać, że brzmienie ma niezłe, tylko melodie trzeba lepszą ogarnąć - bardziej dynamiczną i mniej schematyczną. Fakt, premiera na pewno by się wydłużyła, ale czy komuś by zaszkodziło to? W końcu to pierwsza taka poważniejsza Polska produkcja z Kunio Kun
Jednak twierdzę że użycie starych melodii wprowadzi odpowiedni klimat i fani kunia przybiją piątkę że oddaliśmy hołd technosowi w nowej gierce używając takiej muzyczki z innych gier właśnie.
Wiedziałem Bojda, że będziesz tego przeciwnikiem To prawda, że gry fanowskie mają muzykę z innych gier, tylko że są to remake innych gier. Nasza gra wprowadza coś zupełnie nowego. Dla mnie muzyka jest bardzo ważnym elementem gry i używając muzyki z innych gier kojarzyłaby mi się z ową grą. Wg mnie muzyka z koszykówki, goal3 odpada. Ewentualnie hokej jest do przyjęcia
Widzę, że dyskusja na miarę specjali Więc postarałem się pójść na kompromis. Po 2 godzinach przesłuchań złożyłem soundtrack z 13 utworów (bo mniej chyba tyle potrzebujemy), z czego 11 jest z całej serii gier na FamiComa, a 2 trzeba jeszcze napisać i to zadanie zostawiam Km93. Co o tym sądzicie? Całość do pobrania tutaj: http://www.kunio.pl/kunio-kun_no_nekket ... dtrack.rar
A co jeśli przed każdą drużyną planujemy zrobić cutscenkę? Wiesz ile to muzyki kuba? : >
Km93 pisze:Wiedziałem Bojda, że będziesz tego przeciwnikiem To prawda, że gry fanowskie mają muzykę z innych gier, tylko że są to remake innych gier. Nasza gra wprowadza coś zupełnie nowego. Dla mnie muzyka jest bardzo ważnym elementem gry i używając muzyki z innych gier kojarzyłaby mi się z ową grą. Wg mnie muzyka z koszykówki, goal3 odpada. Ewentualnie hokej jest do przyjęcia
Downtown shikagu monotogari, czy jakoś tak to patch do Downtown Special (remake ale wszystko nowe praktycznie) wprowadza inną muzykę, ukończyłem całą i jakoś nie kojarzyło mi się z innymi grami, wręcz przeciwnie fajnie się grało do muzyki z innych tytulów?
Aha to zaprogramuj to Tryb historii będzie łatwy do zrobienia (gramy tylko Nekketsu) - gorzej ze zrobieniem trybu "walki", gdzie można by było wybierać dowolną drużynę.
Co do niespodzianki
Każda gra Nekketsu miała inną muzykę, więc by nasza gra nie kojarzyła się z inną, postanowiłem sam ją napisać.
Oczywiście 8-bit (max 3 dźwięki naraz).
Aha to zaprogramuj to Tryb historii będzie łatwy do zrobienia (gramy tylko Nekketsu) - gorzej ze zrobieniem trybu "walki", gdzie można by było wybierać dowolną drużynę.
Co do niespodzianki
Każda gra Nekketsu miała inną muzykę, więc by nasza gra nie kojarzyła się z inną, postanowiłem sam ją napisać.
Oczywiście 8-bit (max 3 dźwięki naraz).
Do menu nie pasuje. Predzej intro jak już albo napisy końcowe ze screenami
Twoje zdanie. Wyrażaj zdania w opiniach.
Bojda, muzyka jest moją pasją i nie ma dla mnie problemu tworzenie utworów. To była tylko propozycja i moje zdanie. Mnie akurat będą się kojarzyć z innymi grami Ale ja się dostosuję
EDIT. Mnie się nie podoba ta paczka Za bardzo kojarzy mi się z innymi grami "Murzyńska" muzyka do Niemców? Nie Ale to tylko moje zdanie