Nie chcę być też "tym złym" wymuszającym zdanie co do tej muzyki bo przecież robimy gierkę razem, też nie musi być tak jak ja chce..
Kunio-kun no Nekketsu Snowboard
Re: Kunio-kun no Nekketsu Snowboard
Kurwełę, no to mamy problem:P
Nie chcę być też "tym złym" wymuszającym zdanie co do tej muzyki bo przecież robimy gierkę razem, też nie musi być tak jak ja chce..

- Andrzej560
- Moderator
- Kontakt:
Tóż wyraziłem. O co chodzi?Km93 pisze:Twoje zdanie. Wyrażaj zdania w opiniach.Andrzej560 pisze:Do menu nie pasuje. Predzej intro jak już albo napisy końcowe ze screenamiKm93 pisze:
Ahato zaprogramuj to
Tryb historii będzie łatwy do zrobienia (gramy tylko Nekketsu) - gorzej ze zrobieniem trybu "walki", gdzie można by było wybierać dowolną drużynę.
Co do niespodzianki
Każda gra Nekketsu miała inną muzykę, więc by nasza gra nie kojarzyła się z inną, postanowiłem sam ją napisać.
Oczywiście 8-bit (max 3 dźwięki naraz).
To taki przykład, np. do menuCo sądzicie?
http://w633.wrzuta.pl/audio/12VCW9xVitw/menu3
Nie lubię jak ludzie wygłaszają "prawdy ogólne"
Chodzi mi o to, by poprzedzać zdania np. "Moim zdaniem" czy "Według mnie"
Nie miało to być niemiłe
Pardon!
Muzykę możemy chwilowo zostawić w spokoju, dokończmy intro
Muzykę możemy chwilowo zostawić w spokoju, dokończmy intro
- Andrzej560
- Moderator
- Kontakt:
No prosiłeś o osąd to sie wypowiedziałem. Wydaje mi sie, że jakbym napisal np. "To jest genialne" to byś się tego przedrostka IMO nie domagał...
A co do muzyki racja, lepiej ją zrobić na końcu jak już bedzie reszta zrobiona. Tak jak w filmach. Muzyke zazwyczaj tworzy się, jak są sceny nakręcone
No, są wyjątki, że to aktorzy grali już do skomponowanej muzyki
A co do muzyki racja, lepiej ją zrobić na końcu jak już bedzie reszta zrobiona. Tak jak w filmach. Muzyke zazwyczaj tworzy się, jak są sceny nakręcone
No, są wyjątki, że to aktorzy grali już do skomponowanej muzyki
Wręcz przeciwnie, ale cieszę się, że napisałeś "wydaje mi się"Andrzej560 pisze:No prosiłeś o osąd to sie wypowiedziałem. Wydaje mi sie, że jakbym napisal np. "To jest genialne" to byś się tego przedrostka IMO nie domagał...
Bojda, wszystkie grafiki do Intro wykonane? Możesz też wymyślać "cutsceny" między meczami, bo podobno nie masz co już robić
"Moim zdaniem", "Według mnie"? Czy to język polski w podstawówce czy forum? Przecież to oczywiste, że każdy pisze swoje zdanie, a że w ten sposób to już jego sprawa.
Widzę, że z muzyką będziemy się bujać do samego końca... to oczywiste, że jak damy z innych gier to będą się z nimi kojarzyć, mnie to by nie przeszkadzało, bo mieli byśmy pewność, że utrzymał by się klimat.
A co do Twojej muzyki, to martwię się, że możesz nie podołać zadaniu, że te utwory nie będą miały tego czegoś
Pierwszy utwór, który zaprezentowałeś jest... za prosty 
Dodałem ankietę, tak się rozstrzygnie
A co do Twojej muzyki, to martwię się, że możesz nie podołać zadaniu, że te utwory nie będą miały tego czegoś
Daj mi czas zią! Ostatnio miałem komputer zepsuty i musiałem naprawiać to FChUJ czasu...Km93 pisze: Bojda, wszystkie grafiki do Intro wykonane? Możesz też wymyślać "cutsceny" między meczami, bo podobno nie masz co już robić
JA TEŻ OBAWIAM SIĘ ŻE NIE PODOŁASZ ZADANIU UTRZYMANIA KLIMATU KUBA, BO TO NIE JEST TAKIE PROSTE, ALE JESLI CI SIE UDA, JAK NAJBARDZIEJ I SZACUN.A co do Twojej muzyki, to martwię się, że możesz nie podołać zadaniu, że te utwory nie będą miały tego czegośPierwszy utwór, który zaprezentowałeś jest... za prosty
SpokojnieRob3rt pisze:"Moim zdaniem", "Według mnie"? Czy to język polski w podstawówce czy forum? Przecież to oczywiste, że każdy pisze swoje zdanie, a że w ten sposób to już jego sprawa.Widzę, że z muzyką będziemy się bujać do samego końca... to oczywiste, że jak damy z innych gier to będą się z nimi kojarzyć, mnie to by nie przeszkadzało, bo mieli byśmy pewność, że utrzymał by się klimat.
Ten utwór napisałem w 10 minut. Nie miał wcale ukazywać żadnej super melodii - wręcz przeciwnie, napisałem go tylko po to, żeby móc ocenić brzmienie 8-bit.Rob3rt pisze: A co do Twojej muzyki, to martwię się, że możesz nie podołać zadaniu, że te utwory nie będą miały tego czegośPierwszy utwór, który zaprezentowałeś jest... za prosty
Szczerze mówiąc nie mam nic przeciwko w użyciu oryginalnych melodii Technosa,
ale skoro Kuba chce się podjąć tego zadania to czemu go tak zniechęcacie?
To tylko próbka a nie finalna wersja tego kawałka.
Jednego jestem pewien.
Ta gra powinna posiadać swój własny przewodni utwór, który będzie się z tą grą kojarzył.
Tyle z mojej strony, a nad specjalami dalej myślę (coś mi to powoli idzie
).
ale skoro Kuba chce się podjąć tego zadania to czemu go tak zniechęcacie?
To tylko próbka a nie finalna wersja tego kawałka.
Jednego jestem pewien.
Ta gra powinna posiadać swój własny przewodni utwór, który będzie się z tą grą kojarzył.
Tyle z mojej strony, a nad specjalami dalej myślę (coś mi to powoli idzie
Kuba, w takim razie zrób jaką jedną kompletną melodyjkę, taką nie napisaną w 10 minut i dopiero wtedy ocenimy czy się nadaje, bo jak sam widzisz, ta próbka zrobiona na szybko nie przyjęła się 
Co do oryginalnego theme dla Kunio-kun no Nekketsu Snowboard - jest jak najbardziej za!
Co do oryginalnego theme dla Kunio-kun no Nekketsu Snowboard - jest jak najbardziej za!