Nekketsu Kōkō Dodgeball Bu: Soccer Hen

Wszystko o gierkach na najsłynniejszą konsolę w Polsce !!!
Roketto

Nekketsu Kōkō Dodgeball Bu: Soccer Hen

Post autor: Roketto »

Obrazek

Pierwsza piłka nożna z Kuniem, no i gorsza wg mnie. Cóż gra może pochwalić się niezłym gameplayem, przyjemną grafiką i w miarę dobrymi 8 bitowymi dźwiękami. Gra mało znana, została wydana na kilka konsol w 1990 roku.

PS: Czy ktoś z was, posiada/posiadał kartridż z tą grą?
Awatar użytkownika
Rob3rt
Administrator

Re: Nekketsu Kōkō Dodgeball Bu: Soccer Hen

Post autor: Rob3rt »

Krok w tył w stosunku do "Downtown Nekketsu Monogatari", to jeszcze nie "Nekketsu Soccer League" i jak dla mnie mogła by się w ogóle nie pojawiać, piłka jak piłka, ale zdecydowanie za mało w niej skryptów, każdy mecz wygląda tak samo - wystarczy jedna sztuczka na magiczny strzał i w ten sposób można wygrać wszystkie mecze. Gierkę można uruchomić, ale tylko z ciekawości, w innym przypadku lepiej zabrać się za drugą część ;)
Awatar użytkownika
Jedah

Re: Nekketsu Kōkō Dodgeball Bu: Soccer Hen

Post autor: Jedah »

Przygotowując recenzje trochę posiedziałem przy wersji na Nes'a i Gameboy'a i owszem gorsza od "Goal 3" ale i tak można się bardzo dobrze przy niej bawić. Szczególnie polecam zagrać w coopie. Owszem super piłki są w stanie łatwo wygrać nam mecz ale z trudniejszymi oponentami nie zawsze są takie skuteczne. Gra ukazała się na kilku platformach i w wersji na nesa chyba jest najsłabsza.
ODPOWIEDZ