Kunio-kun no Nekketsu Snowboard

Chcesz tworzyć gry? A może już tworzysz? Poszukujesz pomocy? Współpracownika? To miejsce jest specjalnie dla Ciebie!

Jaką muzykę chciał byś w grze?

Składankę z oryginalnych utworów z całej serii
9
39%
Nową muzykę zrobioną przez km93
0
Brak głosów
Pół na pół
5
22%
Większość oryginalnych z serii, symbolicznie od km93
6
26%
Większość km93, symbolicznie oryginalne z serii
3
13%

Liczba głosów: 23

Awatar użytkownika
Rob3rt
Administrator

Re: Kunio-kun no Nekketsu Snowboard

Post autor: Rob3rt »

Shin, teamy mamy już niemal wszystkie gotowe, więc troszkę za późno na podsyłanie kolejnych :)

Teren mapki spoko, tylko czemu on taki rozmazany/wygładzony? Używamy ostrych krawędzi, nierozmazanych pikselów.

Specjale trzeba zacząć już robić, może żeby nie utrudniać pracy zrobimy coś w stylu magicznych pięści? Bo rysowanie różnych akrobacji dla każdego teamu było by za trudne i mogło by za dobrze nie wyjść :P A taka dodatkowa tekstura podczas uderzenia, która robiła by większe obrażenia na dłuższą odległość nie była by zła! Chodzi mi o coś takiego jak duża ręka z Battletoads, czy "icicle" Freeziego z Little Figter 2, wtedy był by i buziak od kobitek :)
Awatar użytkownika
Km93

Post autor: Km93 »

Ja bym jednak zrobił choć parę akrobacji tym najlepszym drużynom. Gra może być monotonna, jeśli każdy będzie taki sam :) początkowe drużyny faktycznie mogą być słabsze ;)
Awatar użytkownika
Rob3rt
Administrator

Może i faktycznie dodatkowa tekstura to za prosty pomysł, trzeba zanimować super cios, ale piruetów na pewno nie zrobię, bo to przewyższa moje umiejętności graficzne :P Dziś już raczej nic nie zrobię (powoli padam na twarz :P), może rano coś zacznę...

A na jakim etapie stoimy? Od tygodnia nie widziałem jeszcze postępów :P
Awatar użytkownika
Km93

Może to być jakiś zwykły cios w przód, a dziewczyny mogą mieć buziaka ;) <nonono>

Na razie optymalizowałem kod, parę poprawek, wykrytych błędów. Wprowadziłem również "jedzenie", które losowo pojawia się na mapie i odnawia nasze zdrowie :)
Awatar użytkownika
PiroBojd

Post autor: PiroBojd »

JA mam problem z siłownia, nie potrawie tego narysowac, sproboje pojutrze tj czwartek jutro tj sroda mnei nie ma caly dzien wycieczka jakas :P
Awatar użytkownika
Shin

Post autor: Shin »

Mój błąd, pracowałem nad większą wersją i ją zmniejszyłem dlatego się rozmazała.
(poniżej poprawna wersja)

Proponował bym "kujonom" dać kaski żeby się nie tylko kolorem różnili od nekketsu.

Czy czegoś z grafik (prócz specjali) wam brak?

Ponawiam pytanie o sprite`y i czy możecie udostępnić więcej niż ta grafikę z 4rema drużynami?

A co tam.. macie czy nie macie komplet , i tak powrzucam :P
Załączniki
Kujonki w kaskach (kaski na szybko były robione) pewnie do liftingu pójdą.
Kujonki w kaskach (kaski na szybko były robione) pewnie do liftingu pójdą.
Nishimura-i-Nedachi.png (415 Bajtów) Przejrzano 8400 razy
Moja propozycja planszy :P
Moja propozycja planszy :P
snowy-zone.png (2.91 KiB) Przejrzano 8400 razy
Poprawiona wersja
Poprawiona wersja
ground2-snow.png (1.53 KiB) Przejrzano 8400 razy
Kobushide kattaru jingimo aruka...
Awatar użytkownika
Rob3rt
Administrator

Plansza miasta mi sie podoba i, ba nawet moge powiedzieć, że jest świetna i zaakceptuje ją do gry :P tylko coście się uparli, żeby nie robić białego śniegu? :D To trzba zmienić. A obrazek przed szkołą też jest niezły i pasował by do jakiejś cutscenki.

Chcesz całe sprity? I nie wiesz czego jeszcze nam trzeba? Zagadaj do mnie lub Bojdy na gg. Ale ja dopiero o 23 bedę :) Generalnie to naprawdę postaci już nie potrzebujemy, za to przydały by się scenerie i sprity właśnie do cutscenek między walkami :)

PoroBojd, co Ty na to, żebyśmy wszystkie plansze przekształcili z suchych slasfaltów na takie pokryte śniegiem? A postacie zamiast chodzić w krótkich rękawkach mieli by zimowe dresiki? Wiem, że to więcej roboty, ale fajny klimat zimy by się utrzymał.
Awatar użytkownika
Km93

No! Przyznam, że miasto bardzo mi się podoba! :) Ładnie :)

Fajnie nam to idzie :) Mam nadzieję, że wszyscy dalej będą tak pracować :)
Awatar użytkownika
PiroBojd

Post autor: PiroBojd »

Rob3rt pisze: PoroBojd, co Ty na to, żebyśmy wszystkie plansze przekształcili z suchych slasfaltów na takie pokryte śniegiem? A postacie zamiast chodzić w krótkich rękawkach mieli by zimowe dresiki? Wiem, że to więcej roboty, ale fajny klimat zimy by się utrzymał.
Spoko, co do postaci to ok - ale krótke rękawki mogą zostać na cutscenkach gdy jeszcze np nie wyjechali na te zawody, nieprawdaż?
Fajna mapka miasta.
Awatar użytkownika
Rob3rt
Administrator

Tylko rzuciłem pomysł :) kuba, jest jedno ale - robiąc specjale raczej nie zmieścimy się w ramkach od standarowych spritów :/ co robimy? Powiększamy obszar wszystkich, czy tylko dla speciali?
ODPOWIEDZ