Jaka konsola dla Was najlepsza?

Awatar użytkownika
Rob3rt
Administrator

Jaka konsola dla Was najlepsza?

Post autor: Rob3rt »

No właśnie. W tym temacie każdy z nas niech napisze swój własny, prywatny ranking najlepszych konsol, biorąc pod uwagę tylko te które mieliśmy, na których graliśmy, bądź o których mamy wiedzę na tyle dużą, by je oceniać :P Każdą z pozycji proszę opisać. Zaczynam ja :)

1. FamiCom (NES / Pegasus)
Tak jest. Kultowy Pegasus zdecydowanie zasługuje na pierwsze miejsce w moim rankingu, ze względu na masę gier (seria Kunio Kun, Dizzy, Turtles 3, Mario Bros., BattleToads itp.) do których zawsze będę miał sentyment.

2. Nintendo 3DS
To jest chyba niespodzianka nawet dla mnie samego. Konsolkę mam od tygodnia, a według statystyk spędziłem już ponad 50 godzin na graniu. Pomimo średniego wykonania - lekkie luzy na zawiasie, trochę śliski grzybek :P dosłownie zakochałem się w niej :) a Ocarina of Time jest niesamowicie grywalna, grafika jest już na poziomie (czego nie mogę powiedzieć o zwykłym DSie), a efekt 3D naprawdę działa! N3DS zajmuje mi większość wolnego czasu.

3. PlayStation 2
Ostatnie miejsce na podium należy do Sony. Podobnie jak Pegasusy - grywałem na nim przez długi okres w mnóstwo hitów pokroju God of War, Tomb Raider, Need for Speed, GTA, PES.

4. iPhone
Smartfon jako konsola? Czemu nie! Do czas pojawienia się w mojej kieszeni 3DSa, był niezastąpiony w podróży - Angry Birds, Cut the Rope, Lara Croft and the Guardian of Lights, czy Mirror's Edge, to tylko kilka tytułów z którymi spędzony czas można liczyć w dniach :)

5. GameBoy Advane
Mimo lepszych parametrów od Color, gry na niego straciły swój urok... jednak jest oczko wyżej od zwykłego GB, a to dlatego, że jest kompatybilny z poprzednikami, nie ma blokady regionalnej (a wersja SP posiada podświetlenie).

6. GameBoy / GameBoy Color
Wprawdzie miałem tylko garstkę gierek, ale były niesamowicie grywalne, zwykłe Kirby Pinball potrafiło wyłączyć mnie z tego świata :D podobnie jak Pokemony w wersji Gold.

7. Nokia N-Gage
Kolejna kieszonkowa "konsola", niestety mimo dobrych tytułów (Tomb Raider, Tony Hawk's Pro Skater 2...) było ich za mało, a wyświetlacz ustawiony pionowo bardzo utrudniał grę.

8. XBox 360
Miałem go dosłownie chwilę, nie przyciągnął mnie do telewizora w ogóle! Wszystkie próby grania kończyły się na krótkich sesjach, po czym stwierdzałem "ale to nudne!". Miałem wrażenie, że się starzeję :D
Roketto

Re: Jaka konsola dla Was najlepsza?

Post autor: Roketto »

1. PEGASUS
Obrazek

Moja pierwsza konsola i najlepsza przy okazji. Pegasus był dla mnie jak kolega, Nintendo stworzyło idealny sprzęt do grania. Obecnie posiadam Pegasusa model NT-102 (patrz na obrazek wyżej) i NESa. W przyszłości zamierzam kupić
FAMICOMa.

2. SNES
Obrazek

Świetny następca NESa i idealna 16 bitowa konsola, która potrafi umilić czas ciekawą biblioteką gier.

3. GameBoy Advance SP
Obrazek

Wg mnie idealny GB. Posiada podświetlenie, jest wygodny w trzymaniu oraz jest kompatybilny ze starszymi grami. Czego chcieć więcej?

4. PlayStation 3
Obrazek

Konsola kombajn. Mam zaufanie do SONY i przy zakupie PS3 się nie zawiodłem. Konsola ma ciekawą bibliotekę gier, oraz posiada nośnik Blu-Rey.

5. SEGA Mega Drive
Obrazek

Bardzo fajna konsola od SEGI. SMD ma ciekawą bibliotekę gier, oraz ładnie wyglądające kartridże. Jako ciekawostkę dodam, iż w Brazylii, cały czas produkuje się SMD.
Awatar użytkownika
Andrzej560
Moderator
Kontakt:

Post autor: Andrzej560 »

1. PEGASUS - wiadomo, przez sentyment. Gry nie straciły uroku, mogę rzec że kiedyś wkładano więcej serca w produkcje gier.

2. GBA - może dziwne, że stawiam wyżej niż NDS, ale gry na niego wymiatają :) Grało się, grało...

2.pół Amiga 500 - Wspaniały komputer, wspaniałe gry

3. GAMECUBE - mam niedawno konsole, ale wygodny pad sprawia, że gra relaksuje.

4. NDS - moim zdaniem dotykowy ekran zepsuł wiele gier, ale natrafiłem na perełki podczas mojej przygody.

5. GBP - stawiam wyżej od GBC :) Nie wiem dlaczego, lubie te konsolke

6. GBC - :)

7. GBClassic - podczas ruchu ekran brzydko sie zamazywał :/

Kolejność nie ma znaczenia
Awatar użytkownika
Km93

Post autor: Km93 »

Pegasus :)

Nie miałem innych konsoli. Gry z pegasusa były naprawdę grywalne :) Obejrzałem kiedyś filmiki na yt przedstawiające gry z innych konsoli, lecz to nie było to samo, co stary, dobry pegasus :D
Awatar użytkownika
SebaSan1981
Kontakt:

Post autor: SebaSan1981 »

Mój ranking konsol:

1. Snes - za wspaniałego Chrono Triggera, EVO i inne rewelacyjne gierki. Zdecydowanie moja ulubiona konsola. Uwielbiam ją za jakość wykonania i ciepłą "misiowatą" grafikę generowaną w grach.

2. Pegasus - za Dizzy'ego, za Flight of the Intruder, za Kunio Kuny oraz wiele innych wspanialych gierek. Cechująca się minimalizmem ośmiobitowa grafika i muzyka do dziś budzi we mnie sentyment i może dlatego tak ją lubię.

3. Playstation (PsOne) - za Abe's, za Final Fantasy tactics, za Castlevanię SotN. Cenię ją najbardziej za te trzy wspaniałe gry. Sama konsola choć dziś już dość przestarzała to jednak działa u mnie idealnie do dziś.
Awatar użytkownika
gogetassj4

Post autor: gogetassj4 »

1 . Pegasus - Moje dzieciństwo najbardziej pamiętna dla mnie to Seria Kunio , Contra , SMB , BattleToads , Double Dragon
2. PlayStation 2 - Za to że jest jedyna seria Anime bijatyk Dragon Ball Z chyba lepszej serii nie ma Tekken wysiada =]
" Życie bierz takim jakim jest ... " ^^
Awatar użytkownika
Laska

Post autor: Laska »

Okkie!
1.Pegasus/Nes (Jestem mało orginalny :<) Nigdy nie zapomnę jak się nawalało w nekketsu soccer lauge : :))) (Teraz na emu...)
2.Nintendo Gamecube - Taaaa...Głównie dla Mortal kombatu : P
3.Playstation - Nigdy też nie zapomnę nocy z resident evil
4.GBA - Ach jak w to się grało!xd (prawie)Zawsze jak gdzieś wychodziłem to brałem game boy'a :D.Przez to był taki poniszczony :|
5.Nintendo WII - Nadal gram,yay :D
6.Nintendo 3ds - Czasy się zmieniają,teraz takie nintendo -,-
7.PSP - GBA zastąpiło PSP...Tylko że nie mam PSP xD
Dalej się nie będę rozpisywał więc koniec <faja>
I like Apples Ѽ
ODPOWIEDZ