KD Pomoc z kolorem stroi.

Chcesz tworzyć gry? A może już tworzysz? Poszukujesz pomocy? Współpracownika? To miejsce jest specjalnie dla Ciebie!
Czesio

KD Pomoc z kolorem stroi.

Post autor: Czesio »

Witam czy ktoś może mi napisać jak zmienić kolory strojów w KD chodzi mi w pliku teamcollor.bmp nic nie daje może ktoś wie? Bardzo bym był wdzięczny.
Awatar użytkownika
Km93

Re: KD Pomoc z kolorem stroi.

Post autor: Km93 »

Sprecyzuj prośbę. Stroje w 'Story mode'(pary)?
Czesio

No tak sorki chodzi mi o wybór strojów w zwykłej walce gdzie można wybrać 1 na 1 czy 4 na 4 jak licząc z meny to 2 opcja. Chciałbym zmienić przynajmniej ten pierwszy i drugi. Tzn biały i niebieski. Ale nie znalazłem tej opcji.
Awatar użytkownika
Km93

Aha :) Z tego co wiem, od tego odpowiadają pliki w folderze Graphic - 01pPalette.bin, 02pPalette.bin, 03pPalette.bin, 04pPalette.bin itd.

Musisz albo sam stworzyć plik palety i podmienić z którymś z nich lub np. zmienić nazwę palety 12. na 01 a 01. na 12.

Wtedy biały zamieni się na kolor z palety 12. a pod 12. będzie biały :)
Czesio

ok dzięki popróbuje, a może wiesz jak otworzyć ten plik??
Awatar użytkownika
Km93

Nigdy nie próbowałem. Może Photoshop jest w stanie to otworzyć. W sumie rozszerzenie *.bin może być wszystkim :)
Czesio

Odpowiedź udało mi się znaleźć na youtube :p Ja kolega mówił można zmieniać palety, pewnie można je edytować, ale znalazłem że można wpisywać w skincolor ustawia się w ten sposób kolor dla każdej postaci. :) Nie będę podawać linku do filmu podam nazwę "KD Color Revamp Mod for School Uniforms " W razie czczego jak złamałem regulamin forum prosze o usunięcie posta. <love>
Awatar użytkownika
Km93

Cieszę się, że w jakiś sposób mogłem pomóc :) Ustawia się poprzez RGB?
Czesio

Dzięki wielkie bardzo pomogłeś bez tych palet bym tego pewnie nie znalazł, a angielskie forum KD nic nie odpisało. Tak ustawia się przez RGB trzeba zobaczyć bo się naraz ustala i kolor twarzy, obramowania i stroju, ale to można łatwo sprawdzić jaki numer skin ma Johnny i wszystko będzie jasne.
ODPOWIEDZ