Downtown Nekketsu Monogatari

Wszystko o gierkach na najsłynniejszą konsolę w Polsce !!!
Roketto

Downtown Nekketsu Monogatari

Post autor: Roketto »

Obrazek

W tejże grze, Kunio wraz z Rikim zamierzają oczyścić osiedla z miejskich gangów. Trzecia część jest beat'em up'em i w dodatku udanym. Gra może poszpanować się grafiką, szczególnie z ładnie wykonanymi postaciami. Muzyka wpada w ucho i nie drażni bębenków. Frajda z tej gry wylewa się litrami, naprawdę, tytuł wart uwagi.
Awatar użytkownika
Andrzej560
Moderator
Kontakt:

Re: Downtown Nekketsu Monogatari

Post autor: Andrzej560 »

Bardziej znana jako River City Ransom. Gra legenda. Wciąga, mimo iż nie jest doskonała. I daje mnóstwo radochy przy grze na dwóch :D
Awatar użytkownika
SebaSan1981
Kontakt:

Post autor: SebaSan1981 »

Lubiłem kiedys w to grać, ale chyba nie tak bardzo jak w GoalII lub Kakutou Densetsu. Gra fajna, zabawna ale jak dla mnie troszkę mało dynamiczna i schematyczna. Walczyliśmy bowiem z kilkakrotnie powtarzającymi się kolegami Kunia z drużyny z GoalIII (nie licząc bossów).

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Poza tym troszkę w niej za mało dynamiki takiej jak w Kakutou Denestsu czy w Battletoads Double Dragon. Ogólnie jednak gra jest bardzo ciekawa...ale do przejścia na raz. Drugi raz już się raczej nie zechce.
Awatar użytkownika
Km93

Post autor: Km93 »

Nie miałem nigdy na Pegasusie, ale miło się grało na emulatorze :)
Awatar użytkownika
SebaSan1981
Kontakt:

Post autor: SebaSan1981 »

A ja właśnie więcej grałem w nią na konsoli. Jedynie w celu wykonania solucji i screenshotów raz jedyny zagrałem na emulatorze. Nie ma to jak nerwowe ściskanie pada przy wpatrywaniu się w ekran telewizora. Nawet jeśli miałoby to oznaczać kilkunastokrotne przechodzenie tej samej gry.
Awatar użytkownika
Rob3rt
Administrator

Post autor: Rob3rt »

To jest to co tygrysy lubią najbardziej :) Kunio i cała banda dostała już rysy twarzy, które nie zostają zmienione przez najbliższe lata :) Silnik gry pracuje tak jak powinien, sterowanie jest przyjemne i bez problemu do opanowania, fabuła posiada już jakiś zarys no i wreszcie można używać przedmiotów które napotkamy po drodze - co czyni grę bardziej "automatową", przyjemnym akcentem są sklepiki, a dodanie możliwość gry dla dwóch graczy daje grze kolejne punkty grywalności... aż chyba zaraz sobie w nią zagram :)
Awatar użytkownika
gogetassj4

Post autor: gogetassj4 »

posiadałem kiedyś tą grę a na Kartridżu pisało Heroes Story . wspominam dawne lata z tą grą , Jak kiedyś ciapałem ze starszym braciakiem to potrafiliśmy coś dżojstikami wciskać że mieliśmy po 999999999 kasiory <nonono>
" Życie bierz takim jakim jest ... " ^^
Awatar użytkownika
Andrzej560
Moderator
Kontakt:

Post autor: Andrzej560 »

Niektore gry na Pegasusa mialy jakies poukrywane kody :) Np Spartan X2 czy jakos tak to 2 guziki i bylem non stop niesmiertelny <nonono>
ODPOWIEDZ