No bez przesady, chyba nikt tu nie będzie się obrażał za miejscówkę w grze? Ja tam mogę występować nawet jako animowana w tle postać zamiatająca chodnik przed Nekketsu High School
Mniejsza o fabułę i obsadę... Chociaż celem mogło by być odszukanie i zabicie hakera który włamał nam się na stare forum
Kuba, zabieraj się do roboty, pisz dalej... resztę wymyślisz po drodze
Aktualnie mam problem z cieniem - zrobienie nierównego terenu było bardzo trudne i komplikuje wiele spraw. Ale w sumie w oryginalnym RCR nie było cienia. Jeśli nie uda mi się go zrobić, to chyba nie będzie tak źle, co?
Cienie? Dlaczego robisz grę "od dupy strony"? Takimi bzdetami to chyba na końcu się zajmuje, tak mi się wydaje bynajmniej
Km93, tak właśnie myślę: skoro już zabraliście się za tworzenie RCR2, to pewnie musieliście mieć jakieś założenia? Bo na darmo, bez celu się takich projektów nie zaczyna
Właśnie takie rzeczy się robi na początku - bo potem może być trudno. Jak jest cień, to łatwo porównać pozycję Y i Z gracza i wroga. Jak będzie gotowy silnik, to jest z górki. Potem tylko projektować poziomy, itp.
Najpierw powinno się zaczynać od najtrudniejszych rzeczy
Założenia są, ale zawsze przecież można je zmienić