Expicie w RCR?

Wszystko o gierkach na najsłynniejszą konsolę w Polsce !!!
Awatar użytkownika
Andrzej560
Moderator
Kontakt:

Expicie w RCR?

Post autor: Andrzej560 »

Z racji, że na forum pusto a ostatnio grałem z kolegą w RCR ciekaw jestem, czy 'expicie' w tej grze?

Wiadomo, że RCR jest to w sumie 'gra RPG' :) Zbieramy kase, za nią kupujemy przedmioty rozszerzające nasze statystyki bądź pozwalające na dodatkowe ciosy. <palacz>

Ja osobiście tak sobie teraz przeanalizowałem, że nigdy jakoś specjalnie nie expilem w tej grze. Zazwyczaj kase przeznaczam na jakieś pierdoły które można nosić ze sobą (pojemne kieszenie ma Kunio :D) i żeby użyć tego jak mało życia jest, choć teraz tak pomyślałem, że szkoda kasy na to, lepiej właśnie inwestować w przedmioty do podnoszenia statystyk, ale żeby jakoś specjalnie walczyć ze wszystkimi i zebrać jak najwiecej gotówki to mało kiedy.

Choć zdarzyło mi sie właśnie tak expić, żeby sobie kupić 2 techniki ze sklepu :)

Też głupio wg mnie, że podczas zakupów nie jest podane co ile czego nam doda... <sprząta>
Awatar użytkownika
Rob3rt
Administrator

Re: Expicie w RCR?

Post autor: Rob3rt »

Z racji tego, że ostatnie 3 dni gram tylko w Downtown Nekketsu Monogatari na zmianę w wersję River City Ransom wypowiem się co nie co :D

Kiedyś nie robiłem tego w ogóle - grałem bo grałem, nie interesowały mnie bardzo statystyki, a w sklepach nie orientował się dokładnie co do czego jest, może było by inaczej gdybym grał w to za małolata - na Pegasusie - gdzie rozpracowywało się każdy krzaczek. Dziś wiem, że warto nieco się nimi zainteresować :) Ale mimo wszystko jedyne czego tak naprawdę potrzebuje to "Dragon Feet" i "Max Power".

A co do ostatniego Twojego zadania, wychodzę naprzeciw i w poradniku na stronie od tej chwili możesz już dokładnie zbadać pierwszą dzielnicę! Z czasem opiszę też pozostałe trzy dzielnice.
Musicie przyznać, że przydatna rzecz. :D
Awatar użytkownika
Andrzej560
Moderator
Kontakt:

O to fajnie, będę miał kiedyś czas to uruchomie sobie RCR na poziomie Advance i z wydrukowanymi listami przedmiotów będę analizował co opłaca mi się kupić a czego nie :)

Niby mam RCR EX na GBA, ale jakoś mimo, że gra spoko i ma dużo fajnych ulepszeń to preferuje zwykłe RCR, chociaż zobacze, pogram w to troche <mniam>
Awatar użytkownika
Shin

Post autor: Shin »

DNM/RCR jest bardzo kiepsko zbudowany pod względem expienia.. wystarczy zarobiony chajs przeznaczać na jedzienie odpowiednich "dań" które permanentnie podnoszą staty, potem ciut chajsu na ksiązki i mamy skille , niekoniecznie przydatne do przejścia gry .. no i nie ma ich tak dużo jak w DNM/RCR EX
jestem zwolennikiem , mach kick`a i mach weapon , te 2 wystarczą z powodzeniem do zakończenia gry i tu zonk .. nie ma endingu :/
Jeżeli chodzi o expienie to Downtown special jest o X razy lepszy rozdawanie punktów jak i mnożność skilli do zdobycia jest na duży + (ale to nie miejsce na speciala tutaj)
Bardzo fajnie jest zrobiony DNM Special (nie mylić z EX) , fanowska robota. polecam zagrać :)
Kobushide kattaru jingimo aruka...
Awatar użytkownika
Andrzej560
Moderator
Kontakt:

Dzieki poradnikowi Roberta to tam jakis czas temu ukonczylem RCR i wlasnie fajnie expilem, tak z 3 godzinki gralem :)
ODPOWIEDZ