Kunio-kun no Chō Nekketsu! Soccer League Plus

Wszystko o grach z serii Kunio Kun na dwuekranową przenośną konsolę od Nintendo!
Awatar użytkownika
Rob3rt
Administrator

Kunio-kun no Chō Nekketsu! Soccer League Plus

Post autor: Rob3rt »

Obrazek
Kunio-kun no Chō Nekketsu! Soccer League Plus World Hyper Cup

Trzecie z reaktywowanych gier przez Arc System Works na przenośną konsolę Nintendo DS. Jak zapewne wszyscy wiedzą, jest to dobrze znany nam "Goal 3" w nowej, trójwymiarowej oprawie. Zasady, menu, gameplay starano się przenieść z dokładną precyzją i jak widać... nawet im się to udało! Wersja na NDS nie odbiega zbytnio od oryginału, nadal mamy 12 drużyn do pokonania, choć dwie z nich uległy zmianie, trzy rodzaje boisk z różnymi warunkami pogody, oraz masę piłkarzy o różnych umiejętnościach. Robiąc nową grę, twórcą kilka rzeczy umknęło (jak np. rozerwana siatka - tutaj piłka tylko przelatuje na wylot), za to mamy rekompensatę w postaci nowych trybów gry, czy też galerii i wyzwań, które odblokowują się wraz z postępami w grze.

Wielu fanów Kunio odrzuca tą grę, bo przeniesiono ją do trzeciego wymiaru i w ogóle to już nie to...ja natomiast jestem skłonny powiedzieć, że choć to powtórka z rozrywki, Soccer League Plus jest grą wyśmienitą, wciąga na długie godziny i sprawia nie mniej frajdy co oryginał. Minusem jest trudność gry, a raczej jej zaniżony poziom - nawet w najcięższym trybie.
Awatar użytkownika
Laska

Re: Kunio-kun no Chō Nekketsu! Soccer League Plus

Post autor: Laska »

Moim zdaniem ta grafika 3D słabiej wygląda niż w starym 2d,Postacie wyglądają trochę dziwniej ( Zwłaszcza jak je ktoś bije) Ale czasy to czasy 3d teraz musi być xD Szczerze da się przyzwyczaić I fajny taki kunio kun na konsole która w tych czasach nie będzie wyśmiewana że stara :P
I like Apples Ѽ
Awatar użytkownika
Andrzej560
Moderator
Kontakt:

Post autor: Andrzej560 »

Co ma wyśmiewanie do rzeczy? :)
Jak ktoś lubi to znajdzie rozrywke na starym Atari, głupio by było jakby młócił w jakies nowe przereklamowane grachy bo inny grają bo nowe...
greenup1991

Post autor: greenup1991 »

A ja szczerze mówiąc wolę starą dobrą piłkę "Kuniowską" :D Nowsze nie znaczy fajniejsze :)
Awatar użytkownika
Laska

Post autor: Laska »

greenup1991 pisze:A ja szczerze mówiąc wolę starą dobrą piłkę "Kuniowską" :D Nowsze nie znaczy fajniejsze :)
Zgadzam się,I moim zdaniem 3d w nintendo DS jest trochę obrzydzające
I like Apples Ѽ
Awatar użytkownika
Rob3rt
Administrator

Zgadzam się ze stwierdzeniem, że 3D na DSie wygląda okropnie. Tutaj jednak szybko zapomina się o niedoskonałościach :) Grywalność jest niesamowita i bardzo porównywalna do tej z FamiComa! Nie wiem czy ktoś z Was miał przyjemność grania właśnie na Nintendo, a nie emulując. Ja na 3DS sie bawiłem się świetnie, do czasu, aż nie zacząłem z każdym miażdząco wygrywać :)
Awatar użytkownika
Andrzej560
Moderator
Kontakt:

Ja miałem okazje w to zagrać. Gra na którą czekałem i zwlekałem ze sprzedażą konsoli. Jednakże do gustu mi nie przypadła <yes>
Awatar użytkownika
Rob3rt
Administrator

Dlaczego Ci nie przypadła? Engine gry niemal idealnie przeniesiono z oryginału. Największą zmianą jest grafika, która wygłąda przyzwoicie i śmiesznie (np. wirująca postać), a sam gameplay został zgodny z oryginałem. Nie wiem jak koże się nie podobać, chyba tylko z sentymentu do oryginału i stereotypie, że kiedyś to było lepiej :)
Awatar użytkownika
Andrzej560
Moderator
Kontakt:

A dlaczego Ci sie ta gra podoba?

Co to za negowanie cudzych gustów? <yes>

Nie pamiętam dlaczego mi sie nie podobała, grałem w to ze 2-3 lata temu i jakoś mi ta produkcja w pamięci nie utkwiła, jakiś sentymentalny do Goala 3 nie jestem, wiec to powodem nie jest, w sumie jak chcesz poznać odpowiedź na pytanie, dlaczego mi się gra nie podoba to możesz zasponsorować mi DSa wraz z grą <nonono> To bym Ci taką recenzje napisał palce lizać ;D
Awatar użytkownika
Rob3rt
Administrator

Po to jest forum, żeby podyskutować, nie? :) Pytam, bo jestem ciekaw, dlaczego uważa się tą grę za gorszą od kultowego "Nekketsu Soccer League", skoro praktycznie tylko zmieniono grafikę i przeniesioną ją do trzeciego wymiaru - kilka różnic jest, ale nie na tyle istotnych. :) Nikt nie podał sensownego argumentu, dlaczego uważa, że jest gorsza? ;)

Dlaczego mi się podoba? Bo to solidny remake! Osobiście grafika mi się podoba - animacje są równie śmieszne jak w oryginale, postacie jak na DSa wyglądają ładnie. W tej grze mamy więcej do roboty niż tylko wygranie pucharu - dodatkowo są wyzwania takiej jak: strzelić pięć bramek do przerwy, wygrać 10 do 0 itp. są również artefakty do odblokowania, co wydłuża zabawę o chęć rozegrania kolejnych meczy. No i mając konsolę - możliwość grania w dowolnym miejscu :)
ODPOWIEDZ